Leirdalen Barnehage har fokus på godt kosthold, god helse og hyggelige måltider. Vi oppfordrer foreldre å sende med variert og sunn matpakke til frokost.
Tips: Kjøtt: Kalkun, skinke,kylling
Fisk: Makrell i tomat/olje,kaviar,laks, fiskepudding
Egg
Hvit -brunost, div smøreoster
Leirdalen Barnehage legger vekt på å bruke god tid ved
måltidene og barna er med på å lage bordskikkregler. Vi lærer barna håndhygiene ved vask av hender før måltid. Måltidene er sosialt og pedagogisk forankret.
Fiskesprell barnehage.
Vi er en fiskesprell barnehage. Våre ansatte har vært på kurs og fått ideer om hvordan vi kan bruke mer fisk i kostholdet. Vi har satt av en dag i uken der vi bare spiser fisk til måltidet. Ved smøremåltid har vi mye variert fiskepålegg og barna liker det svært godt. Vi informerer også barna med plansjer om fisk som viktig del av vårt kosthold. Vi minner om at sunt fett som finnes mye av i fisk er svært gunstig for barnets hjerneutvikling.
VARM MAT TO DAGER I UKEN
Til lunsj har vi to dager med varm mat som havregrøt, hjemmelaget tomatsuppe, lapskaus, fiskesuppe og eller pasta/ tacolefse med laks, fisk. Tilbehør er grønnsaker,salat, raspet gulrøtter, paprika.
TRE DAGER har vi smøremåltid. Vi har kornbrød/havrebrød (nøkkelmerket) med sunt variert pålegg.
Så langt det lar seg gjøre velger vi RENE produkter. Slik at kroppen får tatt opp mest mulig næring.
Drikke er hovedsaklig lettmelk eller vann. Om vinteren har vi lettmelk med D vitamin.
FRUKT/GRØNNSAKER MÅLTID. Før barna skal hjem til middag får de litt leskende frukt og grønnsaker på slutten av dagen.
VELBEKOMME
Les mer om kosthold i barnehagen her:
www.helsedirektoratet.no/ernaering7barnehage/